събота, 7 юни 2008 г.

Азиатски мебели от тиково дърво и минди

Фирмата Asia New Art е официален вносител на мебели и аксесоари от екзотични дървесини.

Тиковото дърво произхожда от мусонните гори на Лаос, Бирма и Тайланд. Единствено там и в Индонезия, където преди 150 години холандците създават първите тикови плантации, е налице специфичното съчетание на почвени и климатични условия, което създава неповторимите качества на този тип дървесина.
Тикът почти не поема външна влага и химикали. Минимално се изкривява. Отлично се поддава на обработка. Невероятната му здравина е съчетана с лекота (теглото му е по-ниско от това на дъба).

Внимание - керуинг!

Това е младият тик. Който залива пазара. Безспорно евтин е. Обработката му също е евтина, благодарение на съкращаването на някои важни процеси. Не съдържа нужното количество масла и смоли и затова не е така здрав и устойчив, както възрастното дърво. Мебелите от него се разсъхват и под влияние на слънцето и дъжда , загубват първоначалния си цвят и блясък. Щедрото предлагане на млад тик се дължи на отборната сеч, извършвана на всеки пет години, следствие на която от 3000 тикови дървета на хектар в плантацията за около 80 години остават само 150. Истински ценни.

Поддръжка

Тиковите мебели не се нуждаят от специална поддръжка поради естествената им висока устойчивост. Опасно става, когато температурите паднат дотолкова, че водата започва да замръзва. Затова преди първите ноемврийски слани ги приютете на закрито. През април , отново ще ги изнесете в бухналата градина. Ако от време на време (два пъти годишно) ги обработвате със сапун и мека четка, ще запазите оригиналния им цвят на патинирано злато. Красивият блясък на дървесината ще се съхрани при третиране с воден разтвор на сол. Бихте могли да обработвате мебелите и с тиково масло или тикова смола. В този случай обаче цветът им ще потъмнее. Използването на вакса, почистващи препарати за паркет или лакове на полиуретанова основа ще ги направят по-малко чувствителни към замърсявания, но тъй като напълно запечатват повърхностния слой на дървото, също ще причинят промяна на цвета.

Фирмата предлага разнообразие от тикови мебели - маси, столове, шезлонги, сервизна маса и др. от тиково дърво, което е изключително устойчиво.


Единичен или двоен шезлонг за вашата почивка и релакс в градината.

Кресло и маса от масивно Минди:




http://www.asianewart.com/

Няма коментари: